Jobba med fönsterputsning

Vad är det bästa med fönsterputsning?

Denna fråga ställdes till mig utav en av min dotters kompisar. De hade tydligen pratat om vad föräldrarna sysslade med och då nämndes fönsterputsning som ett exempel. Ja, alltså det yrke som jag ägnar mig åt om dagarna.

Frågan från Hanna fick mig att fundera en stund. Vad är egentligen det bästa? Varför väljer jag att ägna livet åt fönsterputsning? Detta fick mig att fundera över hur oerhört få gånger som jag delat med mig av mitt vardagliga liv till er här i bloggen. Jag har bestämt mig för att tänka om och göra ett undantag idag. Nu ska jag motivera exakt varför jag jobbar med fönsterputsning. Vi börjar från början, som vanligt.

Kollegor är trots allt en viktig aspekt för alla arbeten. Detta kommer man inte ifrån. När jag började med fönsterputsning hade jag ett perspektiv på några månader som längst. Tack vare, eller på grund av, väldigt bra kollegor blev jag kvar. Nu har jag arbetat med fönsterputsning i 8 års tid. Vi har oerhört roligt. Även om jobbet stundtals är tungt och man, precis som med allt, blir lite less – ja, då vet jag i alla fall att mitt team håller mig i ryggen, och jag håller dem.

Nästa aspekt är läget på vårt kontor. Nog för att vi är ute hos kunder ofta men kontoret ligger mitt i stan och där ser vi till att mötas i alla fall någon gång per dag. Vi går och käkar lunch dagligen och är bokstavligt talat omringade av bra restauranger. Man ska inte förringa vikten av detta. Utbudet gör jobbet inom fönsterputsning till ett nöje dagligen. Särskilt tack vare hamburgerhaket som ligger längre ner på gatan. Det kan jag prata med om en annan dag.

En tredje sak är arbetsgivaren. Även detta är universellt och inget som är unikt för fönsterputsning. Jag trivs oerhört bra med företaget och cheferna som jag jobbar med. Det känns fint. Så har det alltid varit. Om jag inte trivs med företaget och strukturen spelar inte lön och kollegor så stor roll. Inte heller arbetsuppgifter och andra aspekter av arbetet. Jag tror att det är viktigt för mig att få bekräftelse. Detta gäller såväl inom mitt jobb med fönsterputsning som med andra saker jag tar mig för. Det är nog bara så jag fungerar.

Nu kan jag inte prata fönsterputsning längre. Undrar du någonting? Hör av dig så svarar jag till nästa vecka!

Tack för att du läser! Tack också till Hanna för att du inspirerade mig till detta inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *