Poppy nr 2

Hade ni låtsasvänner när ni var små? Eller ja, ”vänner” kanske är fel böjning. De flesta som hade det hade nog bara en, i alla fall om jag får gissa. Jag hade i alla fall en låtsasvän och denne någon kallade jag för Poppy. Ett väldigt udda namn månne, men det kom från något min pappa sa en gång. Eller kanske något han gjorde? Jag minns inte nu. Jag minns i alla fall Poppy och det räcker gott och väl för mig.

Har ni sett Pixarfilmen Insidan Ut? Huvudrollen i filmen glömmer bort sin låtsaskompis som hon haft när hon var liten. Jag minns att jag var så oerhört stolt när jag såg den. Stolt över att jag faktiskt, trots så många år som hade gått, inte hade glömt Poppy. Han var så fruktansvärt snäll mot mig. Tröstade mig när jag var ledsen och lekte med mig när ingen annan ville. Det var fint. En fin period.

Så, varför tala om Poppy just idag? Jo, därför att det var först idag som jag såg min dotter ha sin egen låtsaskompis. Jag gick förbi hennes rum och hörde att hon talade med någon. Jag stack in huvudet och såg att hon var ensam. ”Vem pratar du med?” frågade jag. Och hon svarade att det var en kompis som hon hittat på i huvudet. Jag frågade vad kompisen hette och hon blev tyst. ”inte kommit på det än” sa hon. Jag hade förstås ett förslag. ”Hon kan heta Poppy” sa jag. Min dotter tittade fortsatt ner och jag såg att hon tänkte så det knakade. ”Poppy” upprepade hon. Sedan sa hon det en gång till. Och en till. Jag gick ner för trappan mot vardagsrummet och hörde att hon helt plötsligt brast ut, superhögt: ”Du ska heta Poppy!”. Det resulterade visserligen i att hennes lillebror vaknade, men det fick det vara värt.

Poppy skulle gå i arv. Jag undrar om hennes Poppy skulle vara lik min. Det var något särskilt med honom minns jag. Vissa saker som han gjorde och sa, eller som jag tänkte att han gjorde och sa, som var väldigt fina. Han stöttade mig. På samma sätt hoppas jag att min dotters Poppy ska stötta henne. Detta återstår att se och jag ber att få återkomma med rapport inom kort!

Vad vill ni förresten läsa om i bloggen? Jag känner att jag ibland kan vara lite dålig på att lyssna till era önskemål. Hör av er i en kommentar eller maila mig direkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *