Mobilskalet till Samsung s10

Jag skulle köpa ett mobilskal till en Samsung s10 förra veckan. ”Varför då?” tänker nog vissa av er. Jag har ju gjort minst sagt en ganska big deal av att jag rockar Apple när det kommer till mobiltelefon. Detta stämmer, men ibland får man lov att rycka ut för andra. Mobilskalet till Samsung s10 skulle till min kära farfar. Min farfar som, sedan länge, har väldigt svårt att ta sig ut ur dörren hemma. Ja, faktum är att han har svårt att ens röra sig inom lägenhetens väggar. Det är väldigt synd förstås, men han har tur att han har nära och kära runt sig som hjälper honom. Till exempel jag då, som springer iväg och införskaffar mobilskal till hans Samsung s10 på kommando. Perfekta barnbarnet, eller hur?

Nåväl, jag gick till en affär som sålde mobilskal till alla Samsungs telefoner, bland annat s10. Förklarade läget, höll upp telefonen och fick några förslag. Jag tänkte att det inte skulle spela så stor roll vilket skal jag valde. Jag plockade ett, betalade med farfars kontanter och kilade tillbaka till hans lägenhet.

”Gick det bra?” frågade han redan innan jag hunnit stänga dörren bakom mig. Jag nickade, tog av mig skorna, gick in och lyfte upp påsen ur min större påse. Jag tog upp mobilskalet till hans Samsung s10 och skulle precis bryta förpackningen när han sa ”stopp!”. Jag pausade med produkten i hand och vände mig mot honom med en frågande min. Han tog tag i förpackningen och studerade den noggrant i några sekunder. Vad höll han på med egentligen?

Han gav ifrån sig ett litet stön. Ett klagande ljud jag sällan hört från honom. Med blicken borrad in i mobilskalet till hans Samsung s10, skalet jag köpt åt honom, sa han: ”Rött? Var du verkligen tvungen att köpa ett rött skal?”. Jag trodde bokstavligt talat inte på mina öron. Tänkte att det hade fastnat vatten där sedan simningen på morgonen. Var detta min farfar, klagandes över färgen på ett mobilskal till Samsung s10? Jag tror minsann att det var det.

”Du gillar inte färgen? Ville du haft ett annat mobilskal till din Samsung s10, farfar?” frågade jag rakt ut. Han nickade, tog sin telefon och gick in på en online-shop där det fanns mängder av olika skal. Han scrollade till han kom fram till ett skal han verkligen gillade, sedan pekade han. ”Det här vill jag ha”. 

Vi satte oss i soffan, fikade och beställde mobilskal till hans Samsung s10 online istället. 3 dagar senare var skalet på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *