Sagan om skalet till iPhone 12

Jag berättar en saga för min dotter varje kväll. Ibland berättar jag till och med 2 och om hon har tur kan det till och med bli 3. Sådan förälder är jag. Ibland leker vi en lek som går ut på att hon ska peka på något som jag ska berätta en spontan saga om. Det är spännande, för henne men kanske framförallt för mig. Det sätter verkligen berättarkunskaperna på sin spets. Det har, på grund av denna lek, blivit många sagor som kommit att handla om precis allt möjligt. För ett par kvällar sedan blev det dock den mest udda hittills. Jag skulle då berätta en saga om skalet till en iPhone 12.

Ja, ni läste rätt. Ett skal till en iPhone 12. Det var vad min kära dotter ville höra mig berätta om. Om sagan kunde handla om ett skal till något annat än en iPhone 12? Nej, absolut inte. Det var ju just min telefon som hon fått syn på när vi lekte leken. Då var det bara att ställa sig in. Jag skulle berätta en saga om en iPhone 12, eller snarare dess skal, om det så var det sista jag gjorde.

Hur börjar man ens en sådan berättelse? Hur hade ni gjort? Jag tar gärna emot era synpunkter och förslag i kommentarsfältet. Jag tänkte att det förstås var tvunget att finnas någon slags intrig från början. Min dotter är trots allt 8,5 år gammal så det behöver inte vara helt friktionsfritt längre, till min stora glädje. OK, så skal till iPhone 12. 

Kan det kanske ha hamnat på villovägar och ägaren letar febrilt för att hitta det? Hen är så rätt att hens iPhone 12 ska skadas utan skalet. Eller är det kanske en saga om ett skal till iPhone 12 som är medvetet? Alltså ett livs levande skal. Det hela blev dummare och dummare när jag funderade på det. Hur sjutton skulle jag närma mig den här historien? Jag tog ett djupt andetag och började historien på det sätt jag då tyckte passade bäst:

”Det finns många skal till iPhone 12, men bara ett som kan prata. Melwin visste inte varför han var det enda skalet med talförmåga. Han visste inte heller varför hans namn var det som det var. Men han visste något, och det gjorde honom unik i sammanhanget”

Mer om detta nästa vecka, kära vänner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *